У світі існує багато тисяч різноманітних професій. Серед цього різноманіття важко зорієнтуватися і вибрати ту професію, яка б не тільки подобалася, але була б потрібною в умовах сучасної економіки.

     З метою ознайомлення учнівської молоді із світом професій, правилами вибору професії фахівцем з профорієнтації Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ 6 та 7 березня 2018 року проведені ряд профорієнтаційних заходів для учнів 8-10 класів Соловіївської та Морозівської ЗОШ І-ІІІ ст..

                Готових рецептів щодо вибору професії звичайно немає, хоча б тому, що кожна людина неповторна, індивідуальна, але все ж таки поради,  для пошуку свого «Я», своєї професії на профорієнтаційних заходах були надані:

  • вивчати якомога більше професій, визначати, які з них актуальні на ринку праці;
  • вивчати свої можливості, індивідуально-психологічні особливості (інтереси, нахили, здібності, темперамент, риси характеру, особливості пізнавальних процесів) звертаючись на профконсультації до центру зайнятості, шкільних психологів, проходячи індивідуальне тестування в профорієнтаційному терміналі та на профорієнтаційній платформі «Моя кар’єра» тощо.

Під час заходів продемонстровані профорієнтаційні відеоролики про вибір професії, використані різні вправи для підвищенняінтересу та активності щодо обговорюваних питань.

Фото без опису

Фото без опису

 

Провідний фахівець з профорієнтаціїЛ. Левківська